Vissza a főoldalra Fejléc kép: gyümölcspálinkák

Brill Pálinkaház Kft.

Brill Pálinkaház
a pálinka - élmény...

A Brill Pálinkaház egy családi tulajdonban levő pálinka-manufaktúra. Krizl Edit és Nagy Attila 2000 óta készítik itt a legkülönlegesebb pálinkákat és párlatokat a hazai csúcs-gasztronómia számára.
A Tolna megyei Harc községben található főzde stílusában a modern, innovatív gondolatok mellett a hagyományok tisztelete is komoly szerepet kap.

A tulajdonosok hiszik: nem kizárólag jó pálinkát, hanem igazi pálinka-élményt érdemes nyújtani. Épp ezért igyekeznek a legtisztább ízeket és illatokat bemutatni, melyek szőlőben, törkölyben, vagy bármely gyümölcsben megteremhettek.

Nagy megtiszteltetés volt számukra, hogy a 2009-es évjáratú Irsai Olivér Szőlőpálinkájukat „Magyarország Legjobb Pálinkája 2010" címmel tűntette ki az egyik legmagasabb szintű szakmai zsűri. Így a pálinkájuk, mint nemzeti kincs vonult be nemrég a pálinka-történelembe.

Mint borvidéken tevékenykedő főzde, fontosnak tartja a szőlő- illetve törkölypálinkák azon belül is a szőlőfajták szerint szelektált pálinkák értékeinek bemutatását.
„Szerelem-gyermekeik" neves borászok - Bock József, Bodri István - legszebb borainak törkölyéből készülnek, limitált mennyiségben, az adott bor arculatával.

Kis széria - magas minőség: fajtaszelektált gyümölcspálinkáik elsősorban a csúcs-gasztronómia, illetve a gasztronómiai élmények iránt fogékony fogyasztók számára készülnek.

A pálinkák mellett különleges zöldségpárlatokkal is találkozunk a több, mint hatvantagú szortimentben (spárga és medvehagyma, sárgarépa, cékla, zeller, paradicsom), amelyek eredetileg séfek számára - konyhai felhasználásra - készültek, de a vendégek unszolására előbb-utóbb itallapra is felkerültek.
A pálinka-gasztronómia lehetőségeinek folyamatos kutatása mellett igyekeznek minél szélesebb körben terjeszteni is az ebben rejlő élményeket, hiszik, hogy ezáltal többet is tudnak nyújtani egy pohár pálinkánál, rangjának megfelelő környezetben bemutatva.
Pálinka vacsoráik egyre sikeresebbek, a vendégek szívesen próbálják ki a különböző párosításokat, keresik azokat a recepteket, ahol pálinkáik adják az étel „lelkét".

A főzdében nincsenek titkok: bármilyen szakmai vagy gasztronómiai kérdéssel nyugodtan keressék fel Editet vagy Attilát, az érdeklődők számára mindig nyitva az ajtó!


Minősített pálinkáink: