Vissza a főoldalra Fejléc kép: gyümölcspálinkák

Bolyhos és Fia Bt.

Családunk 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általunk szabadalmaztatott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban és fahordókban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt teszünk az üvegekbe, majd erre töltjük a pálinkát. Ezt követően további 5-6 hónapig érleljük. Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A "gyümölcságy" a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja.

Újszilváson 2003-ban építettünk egy új, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő pálinkafőzdét, palackozót és gyümölcsaszalót, ahol a bérfőzés mellett már kereskedelmi főzést is végzünk.

2001-ben vettünk részt először pálinkáinkkal nemzetközi pálinkafesztiválon Gyulán, majd 2004. április 16-18. között megrendezett Gyulai V. Nemzetközi Pálinkafesztiválon a Bolyhos Ágyas Szilvapálinka elnyerte a 'Magyarország legjobb pálinkája 2004-ben' címet, a Pénzügyminiszter fődíját. 2006. novemberében 5 fajta pálinkánk elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer minősítést. 2007-ben 5 arany, 8 ezüst és 10 bronzérem mellett a Bolyhos Ágyas Cigánymeggy Pálinka lett a verseny fődíjasa, elnyerte a Magyarország legjobb pálinkája 2007-ben címet. 2008-ban újabb sikereket ért el a Bolyhos pálinkafőzde. A számos arany, ezüst és bronz érem mellett, 3 Champion díjat kaptunk, és egyben Az ország legeredményesebb pálinkafőzdéje lettünk. A 2012-es XV. Gyulai Kisüsti Pálinka Fesztiválon számos arany- ezüst- és bronzérem mellett 4 champion díjat is nyertünk, és 2008 után ismét megkaptuk a "Magyarország Legeredményesebb Kereskedelmi Főzdéje - 2012" díjat is.

Családunk célja, hogy minél több emberrel megismertessük és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka. Ennek érdekében, megkezdtük a pálinkakóstolók szervezését, amelynek keretében lehetőség van az Újszilvásra látogatóknak, a pálinkafőzde megtekintésére, a pálinkafőzés folyamatának megismerésére, ágyaspálinka kóstolására és vásárlására.


Minősített pálinkáink: